-R O N I N-
Участник
|
|
« 21 Декабрь 2009, 19:19:24 » Ariston UNO.Нет подачи газа.
« : 21 Декабрь 2009, 19:19:24 » |
|
Доброго дня. Прийшов сьогодні додому, а тут холодіна. Котел в режимі очікування. Пробував R та повне викл/вкл. Зразу спрацьовує тривходовий двигун, циркуляційний насос та чути і видно іскру розпалу. Так 7 сек, а потім все. Тишина.
Таке враження, що якісь проблеми з газовим клапаном. Зняв трубу подачі газу, почистив знизу сіточку. Здогадувався, що це не допоможе, так і сталося. Телефонував сервісмену, буде на днях. А вдома малі діти.
Може хтось щось підкаже? Може на платі щось перепаяти, або десь покрутити? З газовим клапаном гратися не дуже хочу. Досить рискове заняття.
|
|
|
|
|
|
kotelokk
Завсегдатай
Поблагодарили 3
Откуда (Город): Украина Житомир
|
|
« Ответ #1 : 21 Декабрь 2009, 22:11:37 » Re: Ariston UNO.Нет подачи газа.
« Ответ #1 : 21 Декабрь 2009, 22:11:37 » |
|
котел турбик или дымоход,если турбик то сними сверху с пресостата прозрачную трубочку и продуй бывает конденсат собирается.
|
|
|
|
|
|
-R O N I N-
Участник
|
|
« Ответ #2 : 21 Декабрь 2009, 22:25:08 » Re: Ariston UNO.Нет подачи газа.
« Ответ #2 : 21 Декабрь 2009, 22:25:08 » |
|
Котел димоход. Зняв передню кришку з камери згоряння. Електрод розжига працює справно, а от через 7 секунд немає подачі газа і котел переходить в режим очікування. Підозрюю, що це газовий клапан. Або щось на платі. Сорі, я сам в котлах розбираюся тільки поверхово.
|
|
|
|
|
|
kotelokk
Завсегдатай
Поблагодарили 3
|
|
« Ответ #3 : 21 Декабрь 2009, 22:45:28 » Re: Ariston UNO.Нет подачи газа.
« Ответ #3 : 21 Декабрь 2009, 22:45:28 » |
|
какая лампочка мигает на котле
|
|
|
|
|
|
-R O N I N-
Участник
|
|
« Ответ #4 : 21 Декабрь 2009, 22:48:40 » Re: Ariston UNO.Нет подачи газа.
« Ответ #4 : 21 Декабрь 2009, 22:48:40 » |
|
какая лампочка мигает на котле
після 7 секунд тільки зелена. В режимі очікування.
|
|
|
|
|
|
kotelokk
Завсегдатай
Поблагодарили 3
|
|
« Ответ #5 : 21 Декабрь 2009, 23:14:52 » Re: Ariston UNO.Нет подачи газа.
« Ответ #5 : 21 Декабрь 2009, 23:14:52 » |
|
есть такой глюк в аристонах вызывай сервисанта замена платы или ремонт цепи розжига.ищи мастеров в своем регионе
|
|
|
|
|
|
-R O N I N-
Участник
|
|
« Ответ #6 : 21 Декабрь 2009, 23:18:42 » Re: Ariston UNO.Нет подачи газа.
« Ответ #6 : 21 Декабрь 2009, 23:18:42 » |
|
есть такой глюк в аристонах вызывай сервисанта замена платы или ремонт цепи розжига.ищи мастеров в своем регионе
В яку суму воно приблизно обійдеться? Котлу вже 4-й рік. Може є зміст купити новий котел? Дякую.
|
|
|
|
|
|
kotelokk
Завсегдатай
Поблагодарили 3
|
|
« Ответ #7 : 21 Декабрь 2009, 23:26:16 » Re: Ariston UNO.Нет подачи газа.
« Ответ #7 : 21 Декабрь 2009, 23:26:16 » |
|
в личку скинул логику управления котла почитайте и на электронку загляните сначала трехходовой потом насос, дальше плата тестирует датчики NTS а потом газ. клапан. если у вас трехходовой работает смотрите насос, потом датчики у них сопротивление 10ком при 20гр должно быть.
|
|
|
|
|
|
|
-R O N I N-
Участник
|
|
« Ответ #8 : 21 Декабрь 2009, 23:31:19 » Re: Ariston UNO.Нет подачи газа.
« Ответ #8 : 21 Декабрь 2009, 23:31:19 » |
|
в личку скинул логику управления котла почитайте и на электронку загляните сначала трехходовой потом насос, дальше плата тестирует датчики NTS а потом газ. клапан. если у вас трехходовой работает смотрите насос, потом датчики у них сопротивление 10ком при 20гр должно быть.
Дякую.
|
|
|
|
|
|
|
-R O N I N-
Участник
|
|
« Ответ #9 : 22 Декабрь 2009, 19:36:29 » Re: Ariston UNO.Нет подачи газа.
« Ответ #9 : 22 Декабрь 2009, 19:36:29 » |
|
На сьогоднішній день така ситуація.
При включенні котла спрацьовує тривходовий клапан, далі циркуляційний насос, потім на електроді розжигу з"являється іскра, далі !!! ? (ЦЕ ДЛЯ МЕНЕ НЕ ЗРОЗУМІЛО) При закороченні електрода наявності полум"я викруткою між електродом і горілкою спарцьовує клапан і котел загоряється. Закрив камеру і зняв резинову трубку на проводі, який йде до електроду контролю полум"я (він там з"єднаний) і під час іскри на електроді розжигу корочу на корпус котла (доторкнувся і відпустив) і на третій-четвертий раз йде подача газу і котел спрацьовує.
Ще. Було зроблено на блоці розжигу заміри напруги. Напруга як і має бути 220. На газовому клапані опір між першим і третім контактом - 6,5 кОм між третім і четвертим - 0,8 кОм
1. Проблема в блоці розжигу(коричневий такий) чи в газовому клапані ? 2. Можна поки так включати котел(закорочуючи провід контрлю полум"я), хоча б для прогріву приміщення, чи може бути ще хуже?
ЗІ. Дуже вибачаюсь перед спеціалістами за опис проблеми. Сам не спеціаліст по газовим котлам.
|
|
|
|
|
|
-R O N I N-
Участник
|
|
« Ответ #10 : 24 Декабрь 2009, 00:21:00 » Re: Ariston UNO.Нет подачи газа.
« Ответ #10 : 24 Декабрь 2009, 00:21:00 » |
|
Сьогодні приходив сервісний інженер. Замінили плату на працюючу. Ті ж симптоми. Пояснив так. Закорочуючи провід контролю полум"я я даю більше часу для відкриття газового клапану. (Вірніше я так зрозумів). З світловим індикатором вийшов казус. В Італії червоний індикатор погано пропаяли. Один контакт відійшов. Припаявши його, все стало на свої місця. Після іскри розжигу газова горілка не запалюється і котел видає помилку розжига. Червоний індикатор горить. Завтра піду купувати газовий клапан SIT 845. Та спробую встановити.
|
|
|
|
|
|
-R O N I N-
Участник
|
|
« Ответ #11 : 24 Декабрь 2009, 20:48:20 » Re: Ariston UNO.Нет подачи газа.
« Ответ #11 : 24 Декабрь 2009, 20:48:20 » |
|
Купив газовий клапан SIT 845. Вдалося купити без соленоїдів, які в мене на старому клапані живі. З соленоїдом обійшлося б у 110 у.о, а без соленоїдів 85. За півгодини вийняв старий і встановив новий. Щоб до клапана добратися треба трошки повозитися. Так що я вже зараз ніби продвинутий юзер :-)
Котел зараз працює як годинник вже 4 годину.
Ще прийдеться покликати товариша з манометром до клапана. За пару днів, які пробував розібратися з проблемою - зрозумів, що котел, то не така вже й складна конструкція. Для людей, яким не цікаво, що там робиться всередині, краще зразу шукати хорошого сервісного інженера. І не шкодуйте грошей хорошому сервісному інженеру за якісний ремонт,знання коштують дорого. Тему можно закривати. Дякую.
|
|
|
|
|
|
|